Kusinmys och tårta

Idag var vi ut en sväng till mamma och Kenneth för att äta tårta och krama mamma lite på morsdag. 
Freja är så löjlig nu för tiden, pratar någon och tittar på henne kommer surläppen fram och hon börjar gråta. Ingen annan får prata med henne eller bära henne, då blir hon jätteledsen. Antar att hon är lite blyg för tillfället. Går väl i vågor det också. 
Mathias, Hanna och lilla kusin Walter kom förbi också. Varken Freja eller Walter är speciellt intresserade av varandra just nu. Men söta är dom när dom ligger bredvid varandra ❤️ tre månaders skillnad. Är väldigt svårt att förstå att även Freja var sådär mini för bara tre månader sedan! Freja 1-3 månader | | Kommentera |

Tuff vecka

Veckorna bara springer förbi! Snart är Freja hela fyra månader gammal.
På måndag är det dags för ett bvc besök för att mäta och väga igen. Ska bli riktigt spännande den här gången. Hoppas att hon gått upp bättre nu. Annars så är Freja inne i en ganska gnällig period, jag känner mig totalt slut på energi och ork. Vet egentligen inte om det beror på Freja eller av sömnbrist. 
Freja har stunder där hon bara skriker och gråter helt hysteriskt. Förut enbart på kvällarna. Nu har hon även börjat få hysteriska utbrott på dagarna. I början av veckan var jag tvungen att gå hem från stan där jag var med min syster för Freja var otröstlig. Dagen efter bröt jag även ihop i bilen när jag och mamma skulle åka hem från min syster. Freja gnällde hela vägen ut, hade skrikfest hela middagen hemma hos min syster och vrålade så hon höll på tuppa av i bilen på vägen hem. Jag började storgråta i bilen av ren frustration och trötthet. Går inte att förklara hur det känns att ständigt behöva trösta, vagga och vara orolig att åka bort för att ens barn får hysteriska utbrott. Känns som att alla andra barn somnar på plats när dom är trötta, sover sött i vagnen i flera timmar och alltid är nöjda och glada i babyskyddet. Förstår såklart att det inte är så. Men ibland känns det totalt hopplöst. Freja skriker när hon ligger i vagnen, skriker i babyskyddet, skriker när hon trött och behöver nästan alltid vaggas till sömns. Nu är såklart inte Freja såhär varje dag hela tiden. Hon har dagar när hon ligger och jollrar och är allmän nöjd hon också. Går väl upp och ner det där. Men hon har alltid varit en liten skrikbebis med stark vilja, med en liten mage som spökar.
Alla säger "det gör inget att hon skriker, det stör inte oss för huvudtaget" men det är inte riktigt det det handlar om. Att åka iväg på kvällarna och behöva stå och vagga en otröstlig bebis är en stressande och utmattande situation för oss som föräldrar. "hon kanske är hungrig?" "hon kanske är för varm?" "prova att hålla såhär" "hon kanske vill leka?" jag och Daniel har provat allt när hon blir sådär hysteriskt ledsen, ingenting fungerar. Det enda som går att göra är att hålla i henne och prata lugnande tills hon slutar skrika. Man känner sig totalt värdelös som förälder när man inte kan trösta sin bebis som är ledsen. Man tycker otroligt synd om henne och önskar att man kunde förstå vad som är fel och hjälpa henne. 
Jag har hela tiden försökt hålla mig lugn och tänka positivt, att det kommer gå över och bli bättre. Men förra veckan gick det inte längre och allt kändes totalt hopplöst. Hade lust att ge Freja och en förpackning med ersättning till Daniel och lägga mig under täcket och gråta och sova nån vecka. 
Idag känns det bättre och min söta lilla tjej sov från 21-05.30 inatt. Så himla underbart! ♥
 
Min fina lilla tjej ♥
 
 
 
Freja 1-3 månader | | Kommentera |

Föräldragrupp

I Tisdags var det dags för mig och Freja att gå på föräldragrupp och träffa andra mammor och deras bebisar. Egentligen är det till för papporna också, men då vi hade hört att det aldrig brukade vara några pappor med på föräldragruppen så hoppade även Daniel att följa med. Vilket kanske var rätt så tur då det enbart var tjejer där. Hade nog inte varit så roligt för Daniel. 
Så jag och Freja traskade iväg till BVC själva. Det var bara jag och två tjejer till som kom. Vi skulle egentligen ha varit sex stycken till, men de kom aldrig.
Det var hur roligt som helst att få prata lite bebis med andra och om hur deras första tid hade varit. Gullade lite med deras bebisar och fick höra Freja skratta högt för första gången ❤️ 


Alltså det var så himla gulligt.....Freja satt i mitt knä och stirrade storögt och nyfiket på lilla tjejen som satt mitt emot oss, hennes mamma tar upp en pip leksak och piper lite med den, jag hör hur Freja börjar gurgla högt av skratt så nappen åker ner på golvet! Jag blev så himla förvånad. Åh min lilla tjej skrattar! ❤️
Hur som helst så gick dom två timmarna snabbt medans vi pratade om allt möjligt. Efter fick jag passa på att väga Freja då jag ändå skulle besöka BVC igen dagen efter. Dom tyckte väl att det vore onödigt för mig att behöva komma in igen enbart för vägning. Freja hade rasat ytterligare på kurvan och vägde 5215 gram. BVC sköterskan tyckte att jag skulle försöka få i Freja lite ersättning efter amningen. Men problemet är att Freja vägrar att dricka ersättningen. Så vet inte alls hur jag ska bete mig nu. Har provat massa olika flaskor, olika ersättningar, efter amning, före amning, när hon är trött, när hon är pigg.....INGET fungerar. Hon vill helt enkelt inte ha! Och jag tänker inte tvinga henne. Hon är en pigg, glad, nöjd och sprallig liten tjej. Skulle hon vara hungrig så borde hon vara mer missnöjd och skrika av hunger. Tror jag ska köra med enbart amning i tre veckor till nästa vägning och har hon åkt ner ännu mer då, så får vi rådgöra hur vi ska göra för att få i henne ersättning. Men min förhoppning är att hon ska stabilisera sig på kurvan och börja följa "sin" kurva till nästa gång. Alla säger att jag inte borde oroa mig och inte stressa upp mig och så vidare. Är väl medveten om att alla barn följer kurvorna olika och att man kan ligga både över och under "normal"kurvan utan att det är någon fara. Men samtidigt är det inte bra om Freja fortsätter att sjunka mer och mer, till slut måste man faktiskt reagera. Så det blir ju såklart ett litet stressmoment ändå, trots att det inte är någon fara just nu.
Freja 1-3 månader | | Kommentera |
Upp