Det som inte får hända

I onsdags hände det som inte får hända. Freja ramlade ur våran säng. Såhär i efterhand känns det så jäkla korkat, oansvarigt och bara så himla onödigt!
Freja har sedan hon föddes sovit i sitt babynest mellan oss i sängen, de gånger hon inte sover i sin spjälsäng förstås, vilket är hela nätterna. På dagarna brukar hon få vila i vår säng då jag oftast passar på att sova lite med henne.

I onsdags hade Freja precis somnat och jag låg och vilade med henne i sängen. Efter ett litet tag smög jag ut då vi fick främmande, inget konstigt med det. Så hade vi alltid gjort!
Efter en halvtimme ungefär hör jag hur hon låter därinne, och hinner säga till Daniel "nu är din dotter vaken" en sekund senare hör vi världens duns....jag hinner tänka att hoppas det där var katten som hoppade ner, men direkt därpå hör vi Freja som vrålar därinne. Både jag och Daniel rusar in för att hitta Freja liggandes på rygg på golvet vid fotändan. Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, hela jag skakade och jag kände hur tårarna höll på bryta fram. Fyfan säger jag bara! 
Som tur var lugnade sig Freja ganska snabbt efter lite tuttande, sen var hon som vanligt och lekte loss på golvet. 
Men jag var så orolig och var vaken hela natten för att titta till henne. Kollade så hon andades och kittlade henne under fötterna för att se om hon reagerade. Usch så himla otäckt!

Alltså vi vet ju att hon kan rulla runt så man känner sig så jäkla korkad. Hur många gånger har jag inte läst om bebisar som rullar ner från allt möjligt, och varje gång tänker jag hur korkade får föräldrarna bli som lämnar sitt barn själv i sängen....och så gör jag samma sak själv!?
Men Freja har liksom alltid legat där och sovit middag, när hon vaknar brukar hon antingen gråta eller ligga och jollra och prata med täcket så man hör henne. Nu måste hon ha kämpat länge i tysthet för att rulla ur babynestet. En sak är iallafall säker, vi kommer aldrig göra om det. Vi passade på att sänka spjälsängen och plockade bort skötbordet i samma veva. 

Älskade lilla tjej ❤️

Freja 6-9 månader | | Kommentera |

Små tänder

Två små söta gaddar har nu kommit upp på Freja. Har länge trott att det har varit tänder som spökar på henne, då hon har gnagt, bitit och dreglat som en tok. Lite extra gnälligt och oroligt har det nog varit, men vår lilla tjej är ju som bekant en gnällig liten dam i vanliga fall också så svårt och säga om det beror på tänderna eller inte.
 
Små tänder som sticker upp! ♥
 
Hon är hur söt som helst i sina små gaddar där fram ♥ och man märker att hon har börjat testa dom lite smått. Att bita tag i skeden när man äter är tydligen väldigt skoj, och jäklar vad ont det gör när hon biter tag i fingret riktigt hårt, sylvasssa är dom! Är för en gång skull glad över mina plasttuttar som skyddar vårtorna mot vassa små tänder. Kan tänka mig att det gör förbannat ont att amma annars.
Nu har vi börjat lite smått med tandborsten och en gnutta tandkräm på så hon ska få vänja sig. Trodde faktiskt att hon skulle tycka tandkrämen var stark och otäck i början, men hon gnagde och sög på lilla tandborsten och verkade tycka att det var väldigt spännande. Hon blev dock en aning arg när mamma tog hennes nya leksak ifrån henne! 
 
Duktig tjej som borstar tänderna.
 
 
Freja 6-9 månader | | Kommentera |

Slut på semestern

Då är semestern slut för Daniel och det är dags för ensamma dagar, och ibland kvällar för mig och Frejas del.
Känns tråkigt att inte ha honom hemma hela dagarna, har varit så mysigt. Vi har faktiskt inte hittat på sådär jättemycket under semestern. Har hälsat på lite folk, varit ute i solen, myst, åkt på kortare roadtrips och ätit gott. Vår Kolmårdensresa kände vi att vi var tvungna att avboka.....tyvärr! Är verkligen besviken över det. Men både jag och Daniel kände att det helt enkelt inte skulle fungera att åka så långt (skulle ta ungefär 3 1/2 timme) med Freja just nu. Båda kände bara ångest, och det ska vara roligt att åka iväg. Freja har fortfarande inte accepterat att åka bil och varje resa gör att man blir totalt utmattad efteråt. Får bli nästa år istället.
 
Däremot hann vi med en tripp till Öregrund och till Limön. Öregrund är en mysig liten hamnort, 1 1/2 timme bort och Limön tar man båten till. Tror Freja (och vi) uppskattar båtresor bättre än bilresor just nu. 
 
 
 
Sommaren är ju som tur är inte slut än på ett tag, och vi har mycket att se fram emot. Min födelsedag är nästa vecka, vi ska på massa husvisningar, jag och Daniel firar årsdag och Freja ska börja på babysim. Så kommer nog ha fullt upp ändå. 
 
 
Mitt liv och min vardag | | En kommentar |
Upp