Vaccination.

I Torsdags var vi på BVC igen, den här gången var det dags för tremånaders sprutan. 
Freja var på strålande humör och när en till sköterska kommer in för att hjälpa till att ge sprutorna så börjar Freja prata som bara den med dom och bara ler och ler. Kändes så himla hemskt att sticka henne i låren när hon satt och var så glad stackaren! Då gjorde det väldigt ont i mammahjärtat kan jag säga ❤️ Freja blev superledsen, men efter att hon fått tuttat ett tag så blev det bra igen. 
Freja ligger fortfarande under kurvan gällande vikten och har börjat plana nedåt lite. Hon vägde 5085 gram och var 59cm lång vid 12 veckor. Jag har haft problem med att Freja krånglar vid bröstet de senaste två veckorna. Hon äter några minuter och släpper sen och gallskriker. Ibland går det att lägga tillbaka henne när hon lugnat sig och hon fortsätter äta, men ibland skriker hon bara. Har ingen aning om varför. Väldigt frustrerande är det iallafall. Hon går dock upp i vikt och inte ner, så än så länge är vi inte oroliga. Vissa barn följer ju sin egen kurva och Freja kanske bara är en lättviktare helt enkelt. Skulle dock tillbaka redan om två veckor igen för en vägning. Fortsätter hon sjunka mer under kurvan får vi börja ge lite ersättning. Vilket jag helst vill undvika!
Efter vaccinationen blev Freja riktigt ledsen och hänging. Så det blev tyvärr inget Valborgs firande för vår del. På natten märkte jag att hon inte kom till ro utan låg och gnällde lite ynkligt i sömnen och tog en temp på henne som visade 38,6.  Problemet var att när jag tände lampan mitt i natten och hon fick se att både mamma och pappa var vaken, smällde hon av världens leende och blev genast på prathumör. Inte kan man låta bli att skratta lite åt henne heller trots att man ser i kors av trötthet. Hon är ju så himla underbar vår dotter så man smälter!
Efter en timmes vaggande och en alvedon som börjar verka tuppar hon äntligen av och sover till åtta. Mamma fick iallafall fyra timmars sömn den natten. 
Freja 1-3 månader | |
Upp