Föräldragrupp

I Tisdags var det dags för mig och Freja att gå på föräldragrupp och träffa andra mammor och deras bebisar. Egentligen är det till för papporna också, men då vi hade hört att det aldrig brukade vara några pappor med på föräldragruppen så hoppade även Daniel att följa med. Vilket kanske var rätt så tur då det enbart var tjejer där. Hade nog inte varit så roligt för Daniel. 
Så jag och Freja traskade iväg till BVC själva. Det var bara jag och två tjejer till som kom. Vi skulle egentligen ha varit sex stycken till, men de kom aldrig.
Det var hur roligt som helst att få prata lite bebis med andra och om hur deras första tid hade varit. Gullade lite med deras bebisar och fick höra Freja skratta högt för första gången ❤️ 


Alltså det var så himla gulligt.....Freja satt i mitt knä och stirrade storögt och nyfiket på lilla tjejen som satt mitt emot oss, hennes mamma tar upp en pip leksak och piper lite med den, jag hör hur Freja börjar gurgla högt av skratt så nappen åker ner på golvet! Jag blev så himla förvånad. Åh min lilla tjej skrattar! ❤️
Hur som helst så gick dom två timmarna snabbt medans vi pratade om allt möjligt. Efter fick jag passa på att väga Freja då jag ändå skulle besöka BVC igen dagen efter. Dom tyckte väl att det vore onödigt för mig att behöva komma in igen enbart för vägning. Freja hade rasat ytterligare på kurvan och vägde 5215 gram. BVC sköterskan tyckte att jag skulle försöka få i Freja lite ersättning efter amningen. Men problemet är att Freja vägrar att dricka ersättningen. Så vet inte alls hur jag ska bete mig nu. Har provat massa olika flaskor, olika ersättningar, efter amning, före amning, när hon är trött, när hon är pigg.....INGET fungerar. Hon vill helt enkelt inte ha! Och jag tänker inte tvinga henne. Hon är en pigg, glad, nöjd och sprallig liten tjej. Skulle hon vara hungrig så borde hon vara mer missnöjd och skrika av hunger. Tror jag ska köra med enbart amning i tre veckor till nästa vägning och har hon åkt ner ännu mer då, så får vi rådgöra hur vi ska göra för att få i henne ersättning. Men min förhoppning är att hon ska stabilisera sig på kurvan och börja följa "sin" kurva till nästa gång. Alla säger att jag inte borde oroa mig och inte stressa upp mig och så vidare. Är väl medveten om att alla barn följer kurvorna olika och att man kan ligga både över och under "normal"kurvan utan att det är någon fara. Men samtidigt är det inte bra om Freja fortsätter att sjunka mer och mer, till slut måste man faktiskt reagera. Så det blir ju såklart ett litet stressmoment ändå, trots att det inte är någon fara just nu.
Freja 1-3 månader | |
Upp