Freja 6 månader

Idag blir vår älskade tjej 6 månader gammal, ett halvår....helt galet! ♥
Hon är så himla rolig och mysig just nu. En tjej som ler och har lätt till skratt, hon älskar när vi busar med henne och skrattar så hon kiknar när vi pussar och kittlar henne i nacken och under armarna. 
Att ligga på golvet och rulla runt är favorit sysslan. Men hon föredrar att rulla åt ett håll, åt vänster. Vilket resulterar i att hon oftast ligger på alla möjliga tokiga ställen. I början sprang vi och la tillbaka henne på mattan hela tiden så hon inte skulle göra illa huvudet när hon rullade runt, men insåg ganska snabbt att det inte var hållbart och ingen idé.
Att tugga, bita och grabba tag i allting är också en favoritsyssla. Vi kallar henne för skatan...då hon bokstavligt talat grabbar tag i allt. Att byta blöja och kläder på damen är ett träningspass, där hon vänder och vrider sig om och sliter tag i kläder, krämer, blöjor, handdukar....ja allt hon kommer åt helt enkelt. 
Förra månaden var det roligt att skrika så högt man bara kunde, nu är det falsett och låta som en liten uggla som är grejen. Låter så himla gulligt! ♥
Freja kan i ena sekunden skratta högljudd för att i nästa sekund skrika och vara förbannad. Hon har en riktigt stark vilja, det har jag sagt förut och det blir bara tydligare ju äldre hon blir. Är hon missnöjd då får hela världen veta det. En riktig liten känslomänniska helt enkelt (precis som mor sin). Dock tycker jag att tillfällena då hon är missnöjd blir färre. Hon somnar riktigt bra om kvällarna nu och det är sällan det är missnöje. Hon somnar mellan 20-21, sover för det mesta till 4-5 och somnar vidare till 6-6.30. Men sömnen varierar ju från vecka till vecka tycker jag, så nästa vecka kan lika gärna bli en vecka där hon vaknar varannan timme igen.
 
När det gäller maten är det fortfarande mestadels amning som gäller. Har introducerat lite smakisar sedan hon var 4 månader. Gröt dissar hon totalt...har testat olika varianter, med smaker, utan smak, med frukpureér och hemmagjord. Men nej det är ingen höjdare tycker Freja. Får på sin höjd i henne 1/4 portion, några skedar alltså. Mat däremot är riktigt gott tycker hon. Hon verkar i stort sett gilla all mat, så nu äter hon faktiskt en hel portion till lunch. 
Hon är fortfarande en liten tjej på 6025 gram och är 63 cm lång, så det är bra att hon tycker om mat, men det är väldigt blandade känslor att behöva trappa ner amningen, tror tyvärr att det kommer att gå ganska snabbt att sluta amma helt för min del då hon gillar mat så mycket. 
 
 
 
Att det nu har gått ett halvår sedan jag åkte in den där soliga dagen i Februari och fick upp dig på bröstet, är helt ofattbart. Det gör lite ont i magen när jag tänker på hur fort tiden går och att du blir stor så snabbt. Samtidigt längtar jag efter att se dig utvecklas och få se vad du kommer lära dig härnäst. 
Grattis min fina älskade Freja på din 6 månaders dag ❤️
Freja 6-9 månader | |
Upp